Dry Aged

Dry Aged

U bent gewend dat vlees vers moet zijn


Een stuk goed en mals vlees, het liefste vers van de slager of boer. Maar vlees hoeft niet té vers te zijn en heeft tijd nodig om te besterven zodat het daarna kan rijpen. Dry aged vlees heeft namelijk de tijd gekregen om te rijpen en dat zorgt voor een structuur, smaak en beleving die fantastisch is. Chef Ruben maakte in 2014 kennis met Dry aged vlees en werd meteen verliefd. Door het rijpingsproces krijgt het vlees zijn unieke, intense smaak. Dat vlees van hoge kwaliteit wilde Ruben ook aanbieden aan zijn gasten.

En dus begon hij in 2016 (als eerste in de nabije omgeving) zelf zijn vlees te rijpen. Dat was zo’n succes dat er al snel te weinig ruimte was in de rijpingskast en hij januari 2017 nog twee rijpingskasten aanschafte. Ook op een externe locatie wordt het vlees gerijpt. Maak nu kennis met ons Dry aged vlees. U kunt genieten van een bijzonder lekker stuk vlees met een ultieme smaakbeleving. En wat zo leuk is… U kunt een stuk vlees voor uw gezelschap reserveren. Uw vlees hangen wij minimaal 3 weken weg in een van onze Dry aged kasten zodat u later uw eigen stuk vlees op kunt komen eten.

Hoge kwaliteit Dry Aged vlees


Om Dry aged vlees te verkrijgen en de smaak van rundvlees echt tot zijn recht te laten komen, moet het vlees minimaal 3 weken rijpen. Het vlees rijpt, aan het bot, in een rijpingskast waar de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtcirculatie optimaal ingesteld zijn. Deze manier van rijping heet Dry aging en zorgt voor nog malser vlees met een intense smaak. Uiteraard is het voor de kwaliteit van belang welk runderen er worden gebruikt.

De chef werkt alleen met runderen die een beter leven hebben gehad en niet worden bijgevoerd met maïs of graan. Wij zijn van mening: “Als een rund word geslacht, gun hem dan ook een goed leven”. De runderen die geschikt zijn voor Dry aged vlees zoeken wij uit op het intramusculaire vet en de vetbedekking. Van de runderen die worden geslacht komt er maar 7% in aanmerking voor het label Dry aged. U krijgt dus gegarandeerd een kwalitatief uitmuntend stuk vlees op uw bord. Genieten maar!

Wat is Dry Aged vlees?


Een perfecte steak heeft niets anders nodig dan tijd en de juiste omstandigheden. Dry aging, oftewel ‘droge rijping’ is een traditionele methode om rundvlees smaakintensief te laten rijpen. Rundvlees heeft namelijk rijping nodig. En rijping heeft tijd nodig. Bij Dry aging wordt vlees, nog aan het bot, voor langere tijd gerijpt. Dat gebeurt in een speciale rijpingskast waar de temperatuur (tussen 0 en 1 graden Celsius), luchtvochtigheid (85 procent) en luchtcirculatie voortdurend worden gecontroleerd. Dit Dry aging proces duurt tussen de 21 en 120 dagen. Tijdens het rijpingsproces verdampt het vocht uit het vlees, waardoor het een geconcentreerde smaak krijgt. Het Intensieve aroma, de geconcentreerde smaak en de malsheid, maken dat kenners Dry-aged vlees de titel ’ koningsklasse’ onder de steaks geven. Kom proeven en beoordeel zelf!

Wilt u dit verrukkelijke Dry aged vlees eens proberen? Reserveer dan nu. U kunt ook nu al uw vlees reserveren. Wij hangen uw vlees dan in de kast om te rijpen en minimaal 3 weken later kunt u genieten van een overheerlijk mals stuk Dry aged vlees uit eigen keuken.

Wilt u meer informatie of reserveren? Neem vrijblijvend contact met ons op.


  Uw naam *

  Uw e-mail *

  Onderwerp

  Uw bericht

  Op de hoogte blijven van de laatste acties, nieuwtjes en evenementen?

  Schrijf u in voor de Rubens nieuwsbrief!

  [mc4wp_form id=”1602″]